понеділок, 19 березня 2007 16:13

Щеплений від віспи американський солдат заразив дружину й сина

Дружина і дворічний син американського військовослужбовця, прищепленого від натуральної віспи перед відправкою в одну з "гарячих крапок", були госпіталізовані в лікарню Чікаго з небезпечним для життя ускладненням.

У госпіталізованих розвинулася рідкісна реакція, викликана ослабленим вірусом, який використовується у вакцині від віспи. Медикам вдалося стабілізувати стан дитини за допомогою антивірусних препаратів, спеціальною "анті-вакцини", наданою Центром по контролю і профілактиці інфекційних захворювань, а також експериментального препарату ST-246, поки що не пройшов реєстрацію в США. Проте, лікарі попереджають, що спотворюючі рубці, що залишаються після подібних реакцій, покриють до 20% шкіри хлопчика.

Аналогічних ускладнень при щепленнях від віспи не спостерігалося в США як мінімум з середини 1990-х років, коли в американській армії припинили щепити солдатів від віспи. Натуральна віспа була оголошена викореним захворюванням в 1980 році. Проте, після початку "війни з терором" вакцинацію американських солдатів від віспи було вирішено відновити у зв"язку із загрозою застосування терористами біологічної зброї, з посиланням на газету Chicago Tribune, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Щеплений від віспи американський солдат заразив дружину й сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі