четвер, 17 січня 2008 15:20

Сенсаційне відкриття дієтологів: люди товстіють від напоїв

Учені з Університету Північної Кароліни зробили дивовижне відкриття. Як випливає із заяви фахівців, калорії легше засвоюються організмом не з твердої їжі, а з напоїв. Причому за останні 35 років кількість калорій, що отримуються під час пиття, збільшилася удвічі.

Давно відома рекомендація лікарів, що людина повинна випивати на день не менш як дві літри рідини. Проте на початку XX століття, коли з"явилася ця рекомендація, йшлося більше про воду.

В результаті, як підрахували американські учені, з початку 70-х кількість калорій, які людина отримує при угамовуванні спраги, виросла удвічі. А зайві калорії загрожують надмірною вагою, діабетом і іншими розладами здоров"я.

Як затверджують дієтологи, всі напої діляться на шість груп - від найбільш до найменше бажаних. Найбажаніший, звичайно ж, вода, потім чай і кава без цукру; молоко; солодкі напої і соки; енергетичні напої і алкоголь. Небезпечнішими можуть бути фруктові напої.

За підрахунками учених, тільки питтям солодких напоїв чоловік покриваємо щоденну калорійну норму. Вся рідина, випита за день, рівна більш ніж 2 тис. калоріям. Крім того, у калорійних напоїв є ще і побічний ефект: вони примушують нас більше їсти. Дієтологи радять перейти на звичайну воду і трав"яний чай, пишуть "Нові вісті".

Зараз ви читаєте новину «Сенсаційне відкриття дієтологів: люди товстіють від напоїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі