четвер, 02 жовтня 2008 08:09

Сенат США схвалив план з порятунку американської економіки

Сенат США схвалив план з порятунку американської економіки
Сенат США 2 жовтня 74 голосами проти 25 схвалив виділення 700 мільярдів доларів в рамках плану з порятунку американської економіки - так званого "плану Полсона", повідомляє France Presse.

Тепер на "план Полсона" чекає розгляд в Палаті представників Конгресу, яка відкинула його першу редакцію в понеділок, обрушивши тим самим американські фондові індекси.

Нагадаємо, що у вересні 2008 року у зв"язку з банкрутством декількох найбільших фінансових організацій США був розроблений план, що мав на меті виділення 700 мільярдів доларів на викуп державою неліквідних активів у банків країни.

План був узгоджений з конгресменами, які планували прийняти його 29 вересня, але під час голосування для схвалення плану не вистачило 12 голосів, що стало несподіванкою як для біржових гравців, так і для самих конгресменів.

В результаті за підсумками біржової сесії 29 вересня індекс Dow Jones зазнав найрізкішого падіння в своїй історії - на 777,68 пункти (6,98 відсотка). У значному мінусі закрилася і решта основних американських індексів. За оцінками аналітиків, втрати американської економіки цього дня склали близько півтора трильйонів доларів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Сенат США схвалив план з порятунку американської економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі