четвер, 11 вересня 2008 10:08

Сенат США проголосував за розміщення ще одного радара ПРО

Сенат США на засіданні в середу одноголосно проголосував за розміщення радара ПРО передового базування (forward-basedradar) в одній з неназваних зарубіжних країн, виділивши для цього 89 мільйонів доларів, передає РІА "Новости".

За станом на сьогоднішній день у США вже є угода з урядом Чехії про розміщення на чеській території радара ПРО для відстежування балістичних ракет на середньому етапі польоту (midcourseradar).

Рішення про розміщення ще одного радара ПРО за кордоном прийняте у вигляді окремої поправки до того, що розглядається зараз сенатом законопроекту про оборонний бюджет США на 2009 рік.

У тексті поправки, внесеної сенатором-республіканцем Джоном Кайлом, мовиться, що міністерству оборони США зі свого бюджету на майбутній рік по статті витрат на протиракетну оборону дозволено витратити "89 мільйонів доларів на активування і розгортання радара передового базування An/tpy-2, що працює в Х-диапазоны, в засекреченій точці (classifiedlocation)".

Сенатор Кайл у виступі на засіданні перед голосуванням повідомив, що прохання про внесення такої поправки до бюджету "поступило від міністерства оборони США і в ній (поправці) є один аспект, який є засекреченим".

"Це відноситься до розгортання радара Х-діапазона в одній з союзницьких країн, і така поправка дозволить адміністрації приступити до реалізації цього плану", - сказав сенатор Кайл, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Сенат США проголосував за розміщення ще одного радара ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі