пʼятниця, 12 грудня 2008 09:13

Сенат США не прийняв план фінансової допомоги автовиробникам

Верхня палата Конгресу США в четвер відмовилася прийняти план допомоги американським автовиробникам, що передбачає виділення їм 15 мільярдів доларів, повідомляє AFP. Аналогічний законопроект в середу підтримала нижня палата Конгресу.

План надання фінансової допомоги американським автовиробникам був знехтуваний після того, як профспілки працівників автопромисловості не погодилися на вимогу сенаторів знизити зарплати до рівня співробітників японських автоконцернів.

Переговори між представниками автопрома та членами сенату тривали до пізньої ночі, проте у результаті було оголошено, що верхня палата не підтримає план фінансової допомоги автоконцернам.

На відмову сенату прийняти план допомоги американському автопрому вже відреагували японські біржі. В п"ятницю вранці індекс Nikkei впав на 5,29 відсотка, а долар США досяг 13-річного мінімуму по відношенню до єни.

Зараз ви читаєте новину «Сенат США не прийняв план фінансової допомоги автовиробникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі