середа, 19 грудня 2007 09:24

Сенат США дозволив витратити ще $70 млрд на війну в Іраку і Афганістані

Сенат США на засіданні ввечері у вівторок проголосував за додаткове виділення 70 мільярдів доларів для військових операцій в Афганістані і Іраку без ув"язки фінансування з виводенням американських військ з Іраку.

Відповідна поправка до бюджетного законопроекту, що розглядається в конгресі, на 2008 рік прийнята при 70 голосах "за" і 25 "проти".

"Ми не повинні нав"язувати жодних довільних термінів для виведення (військ) або нереалістично прискорювати ці терміни", – заявив перед голосуванням лідер республіканської меншини в сенаті сенатор Мітч Макконнелл, який разом з незалежним сенатором Джозефом Ліберманом і ще трьома сенаторами є автором затвердженої поправки.

Поправка про додаткове виділення 70 мільярдів доларів для операцій в Іраку і Афганістані прийнята до сукупного бюджетного законопроекту про асигнування на 2008 рік у розмірі 515,7 мільярдів доларів для 14 міністерств і відомств федерального уряду США, прийнятого напередодні палатою представників конгресу США.

Повний текст законопроекту схвалений сенатом пізно ввечері у вівторок при 76 голосах "за" і 17 "проти". Один сенатор при голосуванні утримався.

Виступаючи перед голосуванням, сенатор-республіканець Джеймс Демінт повідомив, що законопроект такого обсягу приймається вперше в історії сенату США, оскільки загальна кількість сторінок у цьому документі, за його словами, "складає понад 3,4 тисячі і лише для їх роздрукування знадобилося шість годин".

Після схвалення в сенаті цей законопроект повертається знову в палату представників для технічного голосування і остаточного затвердження, після чого він буде направлений на підпис президентові США.

Напередодні Білий дім офіційно проінформував конгрес, що в разі ухвалення поправки Макконнелла-Лібермана про 70 мільярдів доларів для Іраку і Афганістану президент підпише цей законопроект.

Джордж Буш може вважати підсумки сьогоднішнього голосування в сенаті своєю великою політичною перемогою, оскільки він публічно і в категоричній формі виступав проти будь-яких законодавчо встановлених термінів виведення американських військ з Іраку, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Сенат США дозволив витратити ще $70 млрд на війну в Іраку і Афганістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі