вівторок, 19 червня 2007 16:09

Семипалатинськ зникне з карти Казахстану

Депутати міських зборів Семипалатинська одноголосно проголосували за перейменування міста в Семей. Документи про перейменування вже направлені президентові Казахстану Нурсултану Назарбаєву, який і виступив ініціатором цієї ідеї.

Ономастична комісія міста також підтримала пропозицію глави держави про зміну назви міста, своє схвалення висловили і присутні на сесії міських законодавчих зборів аксакали Семипалатинська і члени громадських організацій.

"Колишня назва відлякувала інвесторів, оскільки асоціювалось з полігоном. Тому, думаю, для розвитку міста назва Семей - це правильне рішення, хоч це слово і нічого не означає", - пояснив рішення депутатів голова сесії міськради Куат Мірашев.

У 200-х кілометрах від Семипалатинська (Семея) розташовується ядерний полігон, який активно експлуатувався за часів СРСР. Саме тут 29 серпня 1949 року пройшло перше випробування ядерної зброї в Радянському Союзі. Всього з 1949 по 1989 рік на Семипалатинському ядерному полігоні було проведено не менше 456 ядерних випробувань, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Семипалатинськ зникне з карти Казахстану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі