середа, 04 червня 2008 16:58

Семен Могилевич пережив у СІЗО серцевий напад і схуд на 40 кг

Скандально відомий бізнесмен Сергій Шнайдер (він же Семен Могилевич), якого в Росії звинувачують у справі про несплату податків компанією "Арбат-престиж", пережив у слідчому ізоляторі "Матросская тишина" серцевий напад. Адвокат вимагає звільнити хворого.

"В суботу Шнайдер дійсно пережив гіпертонічний криз і серцевий напад", - повідомив в середу адвокат Олександр Погонченков.

При цьому адвокат вважає, що переведення в лікарню ізолятора не допоможе його підзахисному, оскільки там немає повного переліку фахівців, а також неможливо зробити всі необхідні аналізи, зокрема на діабет.

Захист спочатку вимагає звільнити Шнайдера з-під варти.

"Шнайдер з моменту арешт втратив 40 кг ваги через нервування", - відзначив Погонченков.

Раніше Мосміськсуд визнав законним арешт Шнайдера до 23 червня і відмовився звільнити його під заставу у розмірі 50 млн рублів.

Нагадаємо Володимир Некрасов і Сергій Шнайдер (Могилевич) були затримані 23 січня в рамках кримінальної справи про ухилення від сплати податків.

Власникові мережі магазинів "Арбат-Престиж" Володимиру Некрасову і консультантові Сергію Шнайдеру офіційно було висунуто спільні звинувачення - в ухиленні від сплати податків. Фабула звинувачення полягає в тому, що Могилевич і Некрасов за допомогою трьох фірм-"одноденок" організували в 2005-2006 роках несплату податків ВАТ "Арбат енд ко" на суму 49,5 млн рублів.

Останні два роки єдиним акціонером "Арбат-Престижу", за словами адвокатів, є Некрасов.

Шнайдер і Некрасов своєї вини категорично не визнають.

В Україні ширились чутки про причетність Могилевича до сприяння в підкупі російських "силовиків", а також українських посадових осіб, які відповідали за газову галузь на початку нинішнього сторіччя.

У США його підозрюють в шахрайстві, "відмиванні" грошей і рекеті, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Семен Могилевич пережив у СІЗО серцевий напад і схуд на 40 кг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі