середа, 12 листопада 2008 15:28

Селяни за 5 років вручну прорили тунель крізь скелю (ФОТО)

Жителі одного китайського села витратили 5 років на те, щоб вирити тунель під горою, використовуючи примітивні інструменти. Вони поставили перед собою дійсно титанічне завдання, щоб побудувати коротку і безпечну дорогу до сусіднього міста Шиян.

Багато поколінь жителів села Матігоу користувалися єдиною дорогою до міста по краю кручі, яка була вузькою і небезпечною. Щороку кілька селян гинуло після падіння з кручі. "Нам довелося рити цей тунель просто для того, щоб вижити, - розповів сільський глава Вен Чангфа. - Відстань до міста лише 5 миль, але на цю дорогу йшло щонайменше півдня. Адже нам для виживання треба продавати свої товари в місті і робити необхідні закупівлі".

Вен говорить, що більшу частину часу він і інші селяни довбали гору примітивними інструментами. "Іноді нам вдавалося скопити грошей і купити трохи вибухівки, це полегшувало роботу, - розповів він. - Але просувалися вперед ми дуже поволі - не більше метра за день".

Зараз, не дивлячись на те, що габарити тунеля всього 1,8 метрів завширшки і стільки ж у висоту, селяни щасливі. Шлях до міста займає тепер півгодини і став набагато безпечніше, повідомляє Ananova.

Зараз ви читаєте новину «Селяни за 5 років вручну прорили тунель крізь скелю (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі