четвер, 24 квітня 2008 18:14

Селяни перекрили дорогу темношкірому проповіднику

Автор: фото: Геннадій ГНИП
  Житель села Іржавець Носівського району Чернігівщини Михайло Сокол (сидить на возі праворуч) разом з односельцями не пустив закордонного пастора до села. Віктор Потужний (ліворуч) про приїзд проповідників не знав. Тож і не виходив перекривати дорогу
Житель села Іржавець Носівського району Чернігівщини Михайло Сокол (сидить на возі праворуч) разом з односельцями не пустив закордонного пастора до села. Віктор Потужний (ліворуч) про приїзд проповідників не знав. Тож і не виходив перекривати дорогу

11 квітня проповідники церкви "Спасіння" не змогли проїхати в село Іржавець Носівського району. Селяни на чолі із місцевим православним батюшкою перекрили дорогу.

— Ось тут, посеред дороги, поруч із церквою чоловік 30 зустрічало "Спасіння", — показує отець Георгій Пентюк, 28 років. Церква в селі УПЦ Московського патріархату. — Я розвернув свій "жигуль" упоперек дороги, включив "аварійку". Поставив відро води і правив водосвятний молебень. Під"їхала "газель" із п"ятьма проповідниками. Вийшов їхній чорношкірий пастор. Запитав у селян: ви знаєте, хто я такий? Потім підійшов до мене й почав смикати мене за ризу. Але я не міг зупинити служби. Люди казали, що я в той момент пополотнів, у мене почали сіпатися щоки. Їхній пастор почав тупати ногами і проказав тричі: "Я сбрасиваю прах со своих ног".

Церковна громада неопротестантів "Спасіння" хотіла провести в селі акцію за підняття моральних цінностей, боротьбу з алкоголізмом і наркоманією. Просили дозволу орендувати клуб.

— Люди зустрічали мене на вулиці й казали, що не треба нам ніякої закордонної церкви, — розповідає сільський голова Тамара Тищенко, 43 роки. — На екстреному засіданні виконкому ми заборонити релігійні зібрання у приміщеннях бюджетних організацій. Коли проповідники приїхали, я сказала: "Громада не хоче вас бачити". Місіонери відповіли, що особисто на мене не ображаються. Дали слово честі, що більше не приїдуть. Поїхали в сусіднє село Козари.

Дорогу селяни перекрили з обох сторін села, щоб "газель" проповідників не змогла проїхати.

— Ми так тоді агресивно настроїлись, що, якби не ікони й корогви в руках, мо" і матюкалися б, — говорить завклубом Олександра Жук, 52 роки. — Ми патріоти села. У нас батюшка хороший, хазяйновитий, ввічливий.

Зараз ви читаєте новину «Селяни перекрили дорогу темношкірому проповіднику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі