вівторок, 27 листопада 2007 16:38

Сектор Газа протестує проти конференції по Близькому Сходу (ФОТО)
12

Більше 100 тисяч жителів Cектора Газа зібралися на мітинг протесту проти міжнародної зустрічі по Близькому Сходу, що відкривається через декілька годин в Аннаполісі (США). Очолили акцію протесту відставний прем"єр, один з лідерів руху "ХАМАС" Ісмаїл Ханія і керівники інших палестинських угрупувань.

Як повідомили ІТАР-ТАРС джерела в прибережному анклаві, демонстранти зібралися в Секторі Газа на площі перед будівлею Законодавчої ради. Вони несуть плакати: "Немає - договорам з сіоністами!", "Палестина - єдина!", "Єрусалим наш!" і скандують відповідні гасла.

Лідер "Палестинського ісламського джихаду" Рамадан Шаллах, що виступив на мітингу, назвав форум в Аннаполісі "карнавалом з нагоди 60-ліття сіоністської освіти" і заявив, що його метою є "ліквідація палестинської проблеми".

У свою чергу, Ханія підтвердив, "що право на опір окупації є природним правом палестинців", і знов відкинув можливість переговорів з Ізраїлем. Супротивники політики голови Палестинської національної адміністрації Махмуда Аббаса, зокрема деякі активісти очолюваного ним руху "ФАТХ", також спробували організувати акції протесту в Рамаллі та інших містах Західного берега річки Іордан, проте поліція присікла їх спроби.

Представник ПНА заявив, що адміністрація заборонила всі заходи, приурочені до саміту, - від мітингів до прес-конференцій, щоб запобігти насильству. Проте, Партія Звільнення, що дотримується ісламських фундаменталістських позицій, заявила, що не відмовиться від демократичного права на демонстрацію власної думки і все одно проведе акції протесту в шести містах, пообіцявши при цьому, що акції пройдуть мирно, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Сектор Газа протестує проти конференції по Близькому Сходу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі