пʼятниця, 04 травня 2007 17:10

Сексуально стурбовані жаби убили декілька тисяч коропів

На рибозаводськіх озерах біля британського міста Пікерінг сексуально стурбовані жаби убили декілька тисяч коропів загальною вартістю 20 тис. фунтів ($40 тис.)

Цінні риби, вага кожною з яких досягала 3,5 кг, просто задихалися, коли велелюбні жаби стрибали і вчіплювалися в них, поки ті плескалися на мілководді, повідомляє The Sun.

На кожного коропа настрибувало близько десятка амфібій, які помилково приймали риб за самок жаб, і захоплювали на дно озера. Там риби гинули. Крім того, від забруднення, викликаного трупами коропів, що розкладаються, в озерах загинуло також багато плітки і лящів.

49-річний Майк Хиліс, що займається розведенням риб, говорить: "Це було жахливе видовище. З відстані здавалося, що риб уразив якийсь грибок. Але, підійшовши ближче, я зрозумів, що вони обліплені жабами. Весною жаби завжди приходять до наших озер злучатися, але цього року їх були тисячі, і вони стрибали на все, що рухається. Тепер наш улов буде менший".

Жаб"ячі оргії стали не першим природним катаклізмом рибозаводчиків. Два роки тому сімейство видр пожерло риби на 10 тис. фунтів ($20 тис).

"У обох випадках ми нічого не могли зробити. Видри знаходяться під захистом, як і жаби", - скаржиться Хиліс. Дійсно, екологи вже заявили, що спаровування жаб – це природний феномен, і якщо Хиліс буде заважати жабам , то його можуть притягати до відповідальності, повідомляє Factnews
Зараз ви читаєте новину «Сексуально стурбовані жаби убили декілька тисяч коропів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі