вівторок, 25 листопада 2008 15:51

Сексуально агресивним ВІЛ-інфікованим будуть врощувати мікрочіпи

Сексуально агресивним ВІЛ-інфікованим будуть врощувати мікрочіпи

ВІЛ-інфікованим можливо будуть врощувати мікрочіпи, після того як законодавці Індонезії підтримають закон про "маркування" хворих, з метою відстеження хвороби, а також керування поведінкою "сексуально агресивних" інфікованих.

Медичні працівники та активісти боротьби зі СНІДом назвали план "огидним".

Проте урядовець Джон Манангсен на захист плану говорить, що імплантація чіпу допомогла б владі визначати хворих, спостерігати за ними та карати тих, хто навмисне заражає інших, 6-ма місяцями ув"язнення або ж штрафом 5.000 доларів.

Над технічними деталями заходу ще необхідно буде попрацювати, проте якщо закон підтримає більшість парламентаріїв, він вступить в дію вже наступного місяця.

Індонезія - четверта найбільш тнаселена в світі країна, де кількість хворих на СНІД невпинно зростає. З 235 мільйонів індонезійців 290.000 інфіковані.

Проте в найбіднішій провінції Папуа, законодавці якої вже проголосували в підтримку закону, показники ще гірші. 61 людина на 100.000 - ВІЛ-інфікована, з населенням провінції 2 мільйони.

Буде створено комітет, який вирішуватиме, в кого саме буде імплантуватися чіп. Проте залишається невідомим, хто саме складатиме його, і як проходитиме в ньому робота, повідомляє Sky News.

Зараз ви читаєте новину «Сексуально агресивним ВІЛ-інфікованим будуть врощувати мікрочіпи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі