вівторок, 11 листопада 2008 09:15

Секретна служба США називатиме Обаму "ренегатом"

Секретна служба США називатиме Обаму "ренегатом"
Вибраний президент США Барак Обама і його дружина Мішель отримали нещодавно нові кодові назви, які для використання в радіопереговорах за традицією, що склалася в США, привласнює головним особам адміністрації Секретна служба США, що охороняє американського президента.

Барак Обама тепер називається "Ренегатом" (Renegade), а Мішель Обама - "Ренесанс" (Renaissance).

Кодові назви отримали також їх дочки. Старша Малія стала "Сяйвом" (Radiance), а молодша Саша - "Бутоном троянди" (Rosebud), повідомляє РІА "Новости".

Вибраний віце-президент США Джозеф Байден, що гордиться своїм ірландським корінням, отримав назву "Кельтський" (Celtic), а її дружина Джілл Байден - "Капрі" (Capri).

Якщо відомості, отримані газетою вірні, то вибраний президент і члени його сім"ї, а також вибраний віце-президент отримали цілком благозвучні назви.

Видання нагадує, що Джордж Буш-молодший отримав свого часу в переговорах Секретної служби назву "Стакан" (Tumbler).

Віце-президент США Річард Чейні, відомий своєю пристрастю до риболовлі, відомий в радіопереговорах як "Рибалка".

Президент США Біл Клінтон у Секретної служби проходив як "Орел" (Eagle), а Хіларі Клінтон як "Вічнозелена" (Evergreen). Їхня дочка Челсі Клінтон називалася в радіопереговорах "Енергією" (Energy).

Відомо також, що відносно діючих президента і першої леді США Секретна служба часто використовує також стандартну назву "Потус" (POTUS), що є абревіатурою від "Президент Сполучених Штатів" (PresidentoftheUnitedStates), і "Флотус" (FLOTUS) - абревіатура від "Перша леді Сполучених Штатів" (FirstLadyoftheUnitedStates).

Зараз ви читаєте новину «Секретна служба США називатиме Обаму "ренегатом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі