четвер, 14 лютого 2008 16:18

Секретаріату Ющенка сподобалися заяви Путіна про ракети

Заяви президента РФ Володимира Путіна про можливе перенацілення ракет на Україну є свідоцтвом відвертості і чіткості російської позиції щодо можливого вступу України в НАТО. Про це заявив в четвер заступник голови секретаріату президента України Олександр Чалий.

"Сам факт, що президент Росії чітко виражає свої позиції, показує, що ми говоримо відкрито, відверто і кожна із сторін розуміє кроки іншої сторони у випадку, якщо будуть здійснені ті або інші дії", - відмітив Чалий, додавши, що Росія має право заявляти про свою позицію.

В той же час замглави секретаріату підкреслив, що заяви російського лідера "мають потребу в глибокому аналізі", хоча і свідчать, що обидві сторони виходять "на достатньо високий рівень відвертості в розмовах". "Я вважаю це позитивом", - уклав український чиновник.

Як повідомлялося раніше, після зустрічі з президентом України Віктором Ющенком на цьому тижні, Путін заявив, що не виключає перенацілення Росією ракет на Україну в разі появи там в майбутньому військових об"єктів НАТО. В четвер, відповідаючи на питання журналістів, президент РФ знов підкреслив, що Росія буде вимушена перенацілити свої ракети на об"єкти в Східній Європі, якщо там будуть розміщені елементи американської протиракетної оборони. Це, за словами російського президента, стосується і України, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Секретаріату Ющенка сподобалися заяви Путіна про ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі