пʼятниця, 03 серпня 2007 16:05

Секретаріат президента: "Діяльність Рудьковського має оцінити Генпрокуратура"

Секретаріат Президента вважає, що Кабінет Міністрів повинен звільнити міністра транспорту й зв"язку Миколу Рудьковського за численні аварії, які відбуваються на залізниці.

Про це сказано в заяві Секретаріату.

"Позиція Секретаріату Президента залишається незмінною: громадянин Рудьковський Н.Н. повинен відповісти за результати своєї діяльності на посаді міністра транспорту. Першим кроком до цього має стати його звільнення за мотивами повної професійної невідповідності. Наступним - адекватна оцінка його діяльності Генеральною прокуратурою України", - сказано в повідомленні.

Секретаріат вважає ненормальним те, що після такого числа аварій на залізниці не було проведено службове розслідування щодо Рудьковського й не був притягнутий до відповідальності генеральний директор "Укрзалізниці".

Секретаріат обіцяє ініціювати створення спільної комісії з його співробітників і представників Кабінету Міністрів, що займеться аналізом аварійних ситуацій і представить свої висновки Президентові Віктору Ющенку й Кабінету Міністрів.

Секретаріат також вважає за потрібне врахувати цей прецедент і змінити закон про Кабмін, ввівши в ньому кваліфікаційні вимоги для тих, хто претендує на пости міністрів.

За його оцінкою, подальша робота Рудьковського на чолі Мінтрансу загрожує безпеці пасажирів, а також завдає шкоди державному бюджету й транзитному потенціалу України.

"Дестабілізація роботи залізничного транспорту набула системного і загрозливого характеру. Кількість техногенних аварій з початку року стрімко зростає. Це наслідок безгосподарності й недбалості нинішнього керівництва міністерства транспорту, яке несе пряму відповідальність за стан справ на залізниці", - сказано в повідомленні.

Секретаріат також висловлює співчуття сім"ї загиблого залізничника в Харківській області й висловлює свою впевненість у тому, що винних в цьому інциденті буде знайдено й покарано.

"Скільки має ще відбутися трагедій, щоб керівництво Кабінету Міністрів України зробило відповідні кадрові висновки?", - сказано в повідомленні.

Як повідомляло агентство, вранці 2 серпня шляховий робочий-залізничник загинув від зіткнення дрезини, на якій він перебував, з пасажирським експресом "Київ-Харків".

Сам Рудьковський вважає необґрунтованою вимогу про відставку, з якою уже виступав Секретаріат.

17 липня глава Секретаріату Президента Віктор Балога заявив, що Кабмін зобов"язаний ініціювати звільнення Рудьковського після того, як 16 липня у Львівській області 15 залізничних цистерн зійшли зі шляхів і зайнялися, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Секретаріат президента: "Діяльність Рудьковського має оцінити Генпрокуратура"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі