пʼятниця, 08 лютого 2008 15:44

Ще одна організація відмовилася присилати своїх спостерігачів на президентські вибори в Росії

Ще одна європейська організація відмовилася присилати своїх спостерігачів на президентські вибори до Росії - Північна рада, в роботі якого беруть участь делегації з Данії, Норвегії, Швеції, Фінляндії, Ісландії, а також трьох автономних регіонів - Фарерських островів, Гренландії та Аландських островів. Раніше, нагадаємо, від моніторингу виборів президента РФ відмовилися ПА і БДІПЛ ОБСЄ.

"Північна рада ухвалила рішення, грунтуючись на прийнятих в Раді принципах спостереження за виборами, згідно якому Рада може направити спостерігачів, якщо вибори проходять регіоні, що є сусідом з країнами, які входять в Раду, і якщо мова йде про вибори до парламенту. У зв"язку з цим Північна рада не направлятиме своїх спостерігачів на президентські вибори до Росії 2 березня", - йдеться в повідомленні Ради, поширеному в п"ятницю.

У Раді нагадали, що раніше ця організація направляла своїх спостерігачів на вибори в Держдуму РФ. Раніше в інформаційному бюлетені Ради за грудень минулого року була опублікована інформація про намір направити спостерігачів і на президентські вибори в РФ. Спікер Держдуми РФ Борис Гризлов направив в Раду запрошення для трьох спостерігачів Ради.

У грудневому бюлетені вказувалося, що делегація Ради збиралася працювати в тісній взаємодії з Парламентською асамблеєю ОБСЄ. Проте Парламентська асамблея і Бюро по демократичних інститутах і правах людини ОБСЄ відмовилися направити місії спостерігачів на вибори президента РФ. Деякі російські політологи вже розцінили цей крок ОБСЄ як можливий початок плану по оголошенню виборів нелегітимними, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна організація відмовилася присилати своїх спостерігачів на президентські вибори в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі