четвер, 31 травня 2007 18:50

Ще один спосіб відтягнути вибори від коаліції

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, який передбачає заборону балотуватися народним депутатам, якщо вони в попередньому скликанні подали заяву про складання депутатських повноважень за власним бажанням.

Законопроект поданий народними депутатами Сергієм Матвієнковим, Владимиром Бойком (фракція Соцпартії) та Миколою Кравченком (фракція Компартії).

Згідно законопроекту, не може бути висунутий кандидатом і вибраний депутатом народний депутат попереднього скликання, повноваження якого були достроково припинені по поданому ним особисто письмовій заяві про складання депутатських повноважень за власним бажанням.

На думку авторів законопроекту, запропоновані зміни допоможуть реалізувати закріплене в Конституції право громадян на представницьку демократію і розвинути конституційне положення про народний суверенітет і народовладдя в Україні, повідомляє Інтерфакс-Україна.


Зараз ви читаєте новину «Ще один спосіб відтягнути вибори від коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі