четвер, 19 квітня 2007 12:27

Ще 3 кримінальні справи порушили проти амурського губернатора

Проти губернатора Амурської області (РФ) Леоніда Короткова порушили ще три кримінальні справи. Його звинувачують у нецільовому витрачанні бюджетних коштів, зловживанні посадовими повноваженнями і халатності, повідомляється на офіційному сайті Генпрокуратури РФ. За день до цього щодо глави регіону завели справу за фактом перевищення посадових повноважень.

Коротков, порушуючи закони, без проведення конкурсу на постачання товарів і надання послуг для державних потреб, придбав дорожню техніку і два легкові автомобілі у ТОВ "Торгфінанс" на суму 40 мільйонів рублів. У 2005-2006 роках він також незаконно виділив грошові кошти з резервного фонду адміністрації Амурської області на фінансування різних підприємств.

Крім того, прокуратура встановила, що в грудні минулого року губернатор виділив з обласного бюджету компанії "Копальня Дамбуки" 16 мільйонів рублів на погашення кредитної заборгованості.

"Проте дану операцію оформили неналежним чином, внаслідок чого бюджету області заподіяно збиток на вказану суму", - відмічено в повідомленні. Загальний же збиток бюджету регіону через "протиправні дії Короткова" склав 123 мільйони рублів.

У першій кримінальній справі губернатора звинувачують в тому, що утримання футбольного клубу "Амур" на суму 41 мільйон рублів здійснювався за рахунок підвищення тарифів на електроенергію. Раніше повідомлялося про те, що прокуратура Амурської області вирішує питання про порушення ще однієї кримінальної справи за фактом нецільового використання засобів з резервного фонду обладміністрації.

Прокуратура також звинувачувала Леоніда Короткова в тому, що його поїздку до Канади оплачувала якась приватна структура, що заборонено законом. А дев"яти чиновникам обладміністрації звинуватили в тому, що вони, маючи частки в статутних капіталах комерційних організацій, не повідомили про це в кадрову службу. Короткова вибрали на пост губернатора в 2001 році, переобрали на другий термін за представленням президента РФ Володимира Путіна в 2005 році.

Глава Амурської області в четвер заявив про свою готовність співпрацювати з прокуратурою і відповідати на питання слідства. За словами його прес-секретаря, Коротков знаходиться у відрядженні в Москві і планує повернутися вранці 20 квітня, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Ще 3 кримінальні справи порушили проти амурського губернатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі