четвер, 08 листопада 2007 09:14

Ще 23 людей покарали за бійку зі спецназівцями на Ай-Петрі

Ялтинський міський суд за матеріалами, зібраними щодо ситуації на Ай-Петрі, притягнув до адміністративної відповідальності 23 осіб. Про це повідомив начальник Головного управління МВС України в АРК Анатолій Могильов на прес-конференції в Сімферополі.

Із 23 осуджених 18 піддані адміністративному арешту на строк від 3 до 15 діб, 4 осіб оштрафовані, один - відпущений за станом здоров`я.

Як повідомив Могильов, ще 4 людей перебувають в лікарні, у двох з них переломи пальців, у одного – проникаюче поранення черевної порожнини і вилучена пластикова куля. "Не від нашої, зазначьте, зброї", - наголосив він.

Начальник кримської міліції також повідомив, що матеріали стосовно 4 осіб, які перебувають зараз у лікарні, теж будуть направлені в суд псля їхнього одужання.

Могильов не виключив, що по мірі збору матеріалів щодо ситуації на Ай-Петрі буде порушено і кримінальні справи.

6 листопада на плато Ай-Петрі зносили самовільні будівлі бізнесменів - кримських татар. Кримські татари стверджують, що під час знесення будівель їх побили правоохоронці. У міліції зазначають, що знесення проводилося на законних підставах, за рішенням суду, ситуація була спокійна.

На прес-конференції в Сімферополі лідер Меджлісу Мустафа Джемілєв заявив, що 11 із 28 затриманих кримських татар, які перешкоджали знесенню самовільних будівель на плато Ай-Петрі, вже засуджені строком від 5 до 13 діб позбавлення волі.

Крім того, за даними лідера Меджлісу, зараз четверо кримських татар перебувають в реанімації. За його словами, деякі кримські татари побиті до такого ступеня, що самостійно навіть не можуть підписати протокол, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ще 23 людей покарали за бійку зі спецназівцями на Ай-Петрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі