понеділок, 13 серпня 2007 11:58

СБУ затримала партію контрабандної зброї і снайперської оптики

Співробітники УСБУ в Києві в результаті спецоперації затримали 35-річного жителя Київської області, який незаконно ввіз до України партію пневматичної і холодної зброї, снайперські оптичні приціли.

Як повідомляє в понеділок прес-центр УСБУ в Києві, затримання порушника проходило вночі на автотрасі "Чоп - Київ" (Житомирська область).

Співробітники СБУ зупинили мікроавтобус "Фольксваген Транспортер", водій якого нібито повертався з туристичної подорожі до Європи.

За попередніми даними, для здійснення контрабандної операції, водій заховав зброю і оптичне спорядження, повідомивши працівникам Західної регіональної митниці неправдиві відомості про те, що в автомобілі знаходяться лише предмети особистого користування.

В цілому в зловмисника вилучено 220 одиниць холодної і пневматичної зброї, більше 20 кг боєприпасів, біноклів, оптичних прицілів, а також автомобільних запчастин, комплектуючих до комп"ютерів, побутової техніки. Всього 166 найменувань товару на загальну суму майже в 700 тис. грн.

По даному факту порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України (контрабанда).

Слідчим СБУ доведеться ще встановити, для яких цілей зброя дуже схожа на бойову і якісне снайперське спорядження доставлялися в столицю.

Ведуться додаткові слідчі заходи, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала партію контрабандної зброї і снайперської оптики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі