субота, 24 листопада 2007 13:57

СБУ зацікавили заяви Лужкова

СБУ має намір опитати мера Москви Юрія Лужкова у випадку його приїзду в Україну в зв"язку з його заявою про сумнівну приналежність Криму Україні.

Про це повідомив в інтерв"ю агентству "Інтерфакс-Україна" в.о. глави СБУ Валентин Наливайчеко.

"Сумнівні заяви звучать від іноземних громадян щодо моєї держави, я можу сказати, у рамках своєї компетенції: якщо ця людина буде в"їжджати в Україну - ми його чекаємо, і будемо опитувати", - заявив Наливайченко.

При цьому він додав, що представники української спецслужби будуть зустрічати його на кордоні у випадку приїзду.

Відповідаючи на питання про те, чи можливі більш тверді дії СБУ, зокрема, заборона в"їзду на територію України Лужковим, Наливайченко підкреслив: "Ми не чули цих заяв на нашій території, якщо він порушить наше законодавство, то тоді будемо діяти".

Він також акцентував на тому, що українські політики не дозволяють собі заяви, подібні тим, що зробив Лужков. "У нас немає політиків, що ставили б під сумнів територіальну цілісність іншої держави", - відзначив Наливайченко.

Він сказав, що якби такі випадки мали місце, то СБУ реагувало б на них. "Необов"язково проти неї (людини, що робить подібні висловлення) порушувати кримінальну справу, а просто подзвонити і сказати: "Дорогий, відкрий міжнародні зобов"язання України, там чітко написано, що ми поважаємо і визнаємо кордони всіх держав", - резюмував він.

22 листопада московський мер, виступаючи перед виборцями, поставив під сумнів український статус Криму, а також заявив про те, що російський Чорноморський флот повинен назавжди залишитися в Севастополі.

Зараз ви читаєте новину «СБУ зацікавили заяви Лужкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі