пʼятниця, 24 лютого 2017 15:13

СБУ вилучила тонни антиукраїнських газет

СБУ вилучила тонни антиукраїнських газет
Вилучена антиукраїнська преса / ФОТО: СБУ

В Одесі СБУ вилучила 2,5 т фейкових газет, дуже схожих на офіційне видання однієї з політичних партій.

Про це інформує прес-центр СБУ.

Як встановили оперативники спецслужби, вантаж був доставлений до Одеси з Києва

"Організовану групу провокаторів, які за завданням російських кураторів готували низку пропагандистських акцій під час вшанування пам'яті героїв Небесної сотні. Для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні зловмисники планували поширити провокаційну друковану продукцію, спрямовану на маніпулювання громадською думкою та дискредитацію вищого керівництва держави. Фальшивка містила вихідні дані та тираж, що відповідають справжньому друкованому виданню", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ показала знайдену російську зброю на Донбасі

Головні виконавці акції мали отримати за свою роботу 18 тис. грн. Вони вже встигли підібрати 30 розповсюджувачів фейкового видання та орендували приміщення для зберігання газет.

23 лютого ЗМІ повідомили про викрадення в Одесі народного депутата від БПП Олексія Гончаренка. В СБУ заявили, що це вони проводили спецоперацію. Дозволили викрасти нардепа, щоб по гарячих слідах затримати зловмисників.

Зараз ви читаєте новину «СБУ вилучила тонни антиукраїнських газет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі