пʼятниця, 23 жовтня 2015 00:47

СБУ викрила розкрадання коштів, спрямованих на оборонку

СБУ викрила розкрадання коштів, спрямованих на оборонку
Фото: RFE

Служба безпеки України у взаємодії зі службою внутрішнього аудиту Національної гвардії України викрила розкрадання в особливо великих розмірах бюджетних грошей, спрямованих на підвищення обороноздатності частин та підрозділів НГУ на Дніпропетровщині.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Упродовж 2013-2015 років посадовці однієї з окремих бригад охорони громадського порядку НГУ закуповували паливну деревину за державні гроші в приватного підприємця. За нібито постачання приблизно 900 кубометрів деревини він отримав понад 450 тисяч гривень. Але дрова військова частина так і не отримала", - йдеться у повідомленні.

Також у листопаді 2014 року з ініціативи заступника командира тієї ж окремої бригади охорони з підприємцем був укладений договір на проведення ремонту бронетранспортера. Згідно з актом виконаних робіт комерсанту було перераховано 22 тисячі гривень. Проте ремонт техніки проводився волонтерами на безоплатній основі.

У травні та серпні 2015 року за вказівкою посадовців одного з Центральних оперативно-територіальних об'єднань Нацгвардії низка військових частин закупила деревину на майже 600 тисяч гривень у комерційної фірми з Дніпропетровська. Дрова до частин НГУ також не дійшли.

"Фактично між військовослужбовцями та підприємцями були здійснені безтоварні операції, внаслідок яких деревина до частин не надійшла, а забезпечення підрозділів паливом здійснювалося безоплатно волонтерами та завдяки особовому складу, що самостійно забезпечував себе дровами. Кошти за фіктивне постачання дров конвертувалися у готівку і розподілялися між посадовцями НГУ та комерсантами", - зазначили в СБУ.

За матеріалами військової контррозвідки СБ України військовою прокуратурою відкрито кримінальні провадження.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила розкрадання коштів, спрямованих на оборонку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі