вівторок, 02 жовтня 2007 14:31

СБУ та Генпрокуратура мають перевірити Семенюк

Президент України Віктор Ющенко занепокоєний ситуацією, що склалася на Криворізькому гірничо-збагачувальному комбінаті окислених руд – Глава держави звертає увагу керівників СБУ та Генеральної прокуратури на необхідність перевірити законність дій Фонду держмайна щодо цього підприємства.

У своїх листах до т. в. о. Голови СБУ Валентина Наливайченка та Генерального прокурора України Олександра Медведька Президент відзначає, що уряд своїм розпорядженням від 2 липня 2006 року погодився з пропозицією ФДМ щодо створення на базі майна КГЗК спільного підприємства – йдеться про акціонерне товариство з державною часткою у статутному фонді не менш як 50% плюс одна акція.

Водночас, констатує Президент, практична реалізація Фондом держмайна зазначеного розпорядження "створює передумови для втрати контролю держави над цим об"єктом та можливого порушення прав іноземних учасників будівництва комбінату".

"З огляду на викладене прошу в межах своєї компетенції розглянути питання щодо додержання Фондом державного майна України чинного законодавства під час створення на базі майна зазначеного комбінату спільного підприємства та у разі встановлення порушень вжити відповідних заходів", – наголошує Президент.

Зараз ви читаєте новину «СБУ та Генпрокуратура мають перевірити Семенюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі