четвер, 02 жовтня 2008 10:09

СБУ створює відкритий електронний архів

При Галузевому державному архіві Служби безпеки України починає роботу Відкритий електронний архів (Інформаційно-довідковий зал), першочергове завдання якого - спрощення доступу і використання документів Архіву СБУ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

СБУ здійснює постійну роботу з розсекречення документів, пов"язаних з репресіями радянських каральних органів і історією українського визвольного руху. З електронними варіантами цих документів і можна буде ознайомитися в Інформаційно-довідковому залі.

Документи систематизовані і об"єднані тематично (Голодомор 1932-33рр., діяльність ОУН-УПА, репресії в Україні, дисидентський рух і т.д). Окрім безпосередньо документів буде також представлено велику кількість фотоматеріалів, наукові збірки і монографії, електронні варіанти виставок і презентацій.

У інформаційно-довідковому залі обладнано 8 робочих місць, де з матеріалами і зможуть працювати науковці, журналісти, студенти і всі зацікавлені в дослідженні першоджерел з позначеної тематики.

Передбачається щоденне оновлення бази, оскільки йде постійний процес розсекречення і перекладу документів в електронний вигляд, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «СБУ створює відкритий електронний архів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі