вівторок, 25 березня 2008 08:42

СБУ сьогодні святкує 16-річчя

СБУ сьогодні святкує 16-річчя

Сьогодні, 25 березня, виповнюється 16 років з дня створення Служби безпеки України.

Саме цього дня в 1992 році Президент України Леонід Кравчук підписав Закон "Про Службу безпеки України".

Згідно з Законом, Служба безпеки України є державним правоохоронним органом спеціального призначення, який забезпечує державну безпеку України. СБУ підпорядкована Президентові України і підконтрольна Верховній Раді.

На СБУ в рамках межах визначеної законодавством компетенції покладений захист державного суверенітету, конституційного порядку, територіальної цілісності, економічного, науково-технічного і оборонного потенціалу України, законних інтересів держави і прав громадян від розвідувально-підривної діяльності іноземних спеціальних служб, посягань з боку окремих організацій, груп і осіб, а також забезпечення охорони державної таємниці.

До завдань СБУ також відноситься попередження, виявлення, припинення і розкриття злочинів проти миру і безпеки людства, тероризму, корупції і організованої злочинної діяльності у сфері управління і економіки і інших протиправних дій, які безпосередньо створюють загрозу життєво важливим інтересам України, повідомляє liga.

Зараз ви читаєте новину «СБУ сьогодні святкує 16-річчя ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі