вівторок, 29 січня 2008 13:24

СБУ порушила справу за фактом сепаратизму

СБУ порушила кримінальну справу за фактом закликів до порушення територіальної цілісності України представниками об"єднання "Народний фронт "Севастополь-Крим-Росія".

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомила керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

Зокрема, вона повідомила, що 22 січня цього року слідчим відділом ГУ СБУ в АРК за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 ККУ (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) порушено кримінальну справу за фактом вчинених представниками об"єднання "Народний фронт "Севастополь-Крим-Росія" публічних закликів і розповсюдження ними матеріалів із закликами до дій з метою зміни меж території і державного кордону України, конституційного ладу України, в тому числі шляхом реалізації так званого "силового сценарію возз"єднання Криму з Росією".

Остапенко повідомила, що представники цієї організації протягом 2006-2007 років проводили діяльність, спрямовану на порушення територіальної цілісності України. Вона наголосила, що СБУ стосовно лідерів та активістів цього об"єднання неодноразово вживала заходи профілактичного характеру, у тому числі виносились офіційні застереження. Також ці особи притягувались органами міліції до адміністративної відповідальності за порушення вимог статей 181-1 (Порушення порядку організації та проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій) і 186-5 (Порушення законодавства про об"єднання громадян) кодексу України про адміністративні правопорушення.

Вона додала, що для проведення розслідування у рамках кримінальної справи в ГУ СБУ в АРК створено слідчо-оперативну групу, яка розпочала здійснення процесуальних заходів (обшуки, допити тощо), передбачених чинним законодавством, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «СБУ порушила справу за фактом сепаратизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі