вівторок, 27 травня 2008 17:53

СБУ нагородила лідера націоналістів

Служба безпеки України (СБУ) вручила лідерові націоналістичної партії УНА-УНСО Юрієві Шухевичу нагрудний знак "Почесна зірка СБУ". Нагородження, як повідомляє ІА "Новий регіон", відбулося на відкритті фотовиставки "Українська повстанська армія. Історія нескорених", організованої в головному управлінні Служби національній безпеки в Києві.

Юрій Шухевич, син командувача УПА Романа Шухевича, був удостоєний почесного знаку "за значний особистий внесок в створення незалежної української держави, а також за відданість Україні".

Окрім нього нагороди також отримали двоє ветеранів УПА - Мирослава Симчич і Степана Семенюк.

Українська повстанська армія (УПА) була бойовим крилом Організації українських націоналістів (ОУН), яка була створена в 1929 році і виступала за створення незалежної держави на територіях, населених етнічними українцями. У роки Другої світової війни УПА вела бойові дії як проти німецьких військ, так і проти червоноармійців. Згодом її представники продовжили боротьбу проти радянської влади.

В кінці 2007 року командувачеві Української повстанської армії Роману Шухевичу було посмертно привласнено звання Героя України. Відповідний указ підписав президент країни Віктор Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «СБУ нагородила лідера націоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі