субота, 21 липня 2007 10:40

СБ ООН зняла з голосування новий проект резолюції по Косово

В п"ятницю автори нової резолюції по Косово зняли її з голосування на Раді безпеки ООН і доручили контактній групі у складі представників Росії, Німеччини, Великобританії, Італії, Франції і США ініціювати переговори між Пріштіною і Бєлградом.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чому західні країни не добилися голосування по резолюції і не змусили Росію застосувати право вето, британський представник в ООН відзначив: "Ми не хочемо розігрувати драму, яка матиме наслідки для регіону. Ми повинні бути відповідальними".

Коментуючи це рішення, офіційний представник МЗС Росії Михайло Каминін заявив, що відміна голосування "є логічним результатом нашої активної позиції, направленої на створення умов для продовження переговорів з метою досягнення згоди між Бєлградом і Пріштіной". Російська сторона готова "конструктивно і активно працювати з колегами по контактній групі з метою пошуку реальних рішень косовськой проблеми".

Проект резолюції по Косово, в основі якого лежить план спецпосланника генсека ООН Марті Ахтісаарі, поступив на розгляд СБ ООН в середу. Незадовго до цього Росія оголосила, що відстороняється від обговорення документа у такому вигляді, оскільки він фактично надавав Косово незалежність без урахування позиції Сербії.

Росія неодноразово давала зрозуміти, що виключає можливість правового визначення статусу Косово поза рамками СБООН і без урахування позиції Бєлграда, передає агентство Reuters.

Зараз ви читаєте новину «СБ ООН зняла з голосування новий проект резолюції по Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі