вівторок, 14 серпня 2007 13:43

Саудити створять у пустелі найбільший у світі закритий сад

У Саудівській Аравії буде створений найбільший у світі закритий сад. У пустелі неподалік столиці країни, Ер-Ріяда, саудити планують звести два комплекси у формі напівмісяців, де буде відображена еволюція рослинного світу від палеозою до наших днів.

Площу Міжнародних Садів короля Абдулли у п"ять разів перевищить розмір аналогічного проекту у Корнуоллі під назвою Eden Project. У павільйонах Садів відвідувачі зможуть побачити рослини, зокрема, девонського (почався понад 400 мільйонів років тому), кам"яновугільного, юрського періодів, а також кайнозойської ери.

Ще один павільйон буде присвячений майбутньому Землі. Творці спробують передбачити, що чекає флору планети, залежно від того, по якому шляху розвиватиметься людство.

Висота центральних павільйонів Садів складе 40 метрів. Вони стануть найбільшими спорудами з фторопласту (тефлону) у світі. Архітектори також спробують звести до мінімуму майбутнє енергоспоживання будівель, використовуючи енергію сонця і вітру, а також повторне використання води для поливу, повідомляє The Independent.

Зараз ви читаєте новину «Саудити створять у пустелі найбільший у світі закритий сад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі