понеділок, 18 лютого 2008 12:06

Шатл Atlantis повертається на Землю

 Американський шатл Atlantis у понеділок успішно відстикувався від Міжнародної космічної станції (МКС) і вирушив назад на Землю. "Корабель відчалив від станції точно по графіку - о 12.25 мск", - повідомили у підмосковному Центрі управління польотами. Після розстикування Atlantis виконає традиційний обліт станції і продовжить самостійний політ, який триватиме дві доби, уточнили в ЦУП.

Астронавти провели на орбіті 11 діб, вісім з яких шатл був пристикований до станції. За цей час екіпаж "човна" переніс на борт станції кілька тонн вантажів і приблизно стільки ж перемістив назад на борт корабля для відправлення на Землю. За три виходи у відкритий космос астронавти встановили на його поверхні експериментальне устаткування, зокрема - сонячну обсерваторію СОЛАР і європейський технологічний блок для проведення експериментів у жорстких атмосферних умовах відкритого космосу, а також замінили на зовнішній поверхні станції бак із стисненим азотом, який використовується для підтримки високого тиску в системах охолоджування.

Посадка Atlantis на космодромі Канаверал (штат Флорида) запланована на середу о 17.06, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Шатл Atlantis повертається на Землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі