вівторок, 23 вересня 2008 20:18

Саркозі закликає відновити "регульований капіталізм"

США удалися до наймасштабнішої інтервенції на ринку з часів Великої Депресії.

Світовій спільноті необхідно відновити систему регульованого капіталізму. Про це заявив президент Франції Ніколя Саркозі на Генеральній Асамблеї ООН, передає AFP.

Що саме Саркозі має на увазі під системою регульованого капіталізму, не зовсім ясно. Президент Франції лише уточнив, що при такій системі банки займаються своєю справою, яка полягає у фінансуванні економічного розвитку, а не в спекуляціях.

Саркозі також заявив, що світовим лідерам необхідно зібратися на екстрений саміт для обговорення глобальної фінансової кризи. Цей саміт повинен пройти до кінця року, упевнений президент Франції.

Частину своєї мови Саркозі присвятив і Росії. За його словами, Європейському союзу необхідно подумати про тіснішу економічну інтеграцію з Росією. З іншого боку, президент Франції підкреслив, що ЄС не зможе йти на компроміс з Росією, коли справа стосується суверенітету країн, що існують зараз. Таким чином, Саркозі ще раз підтвердив, що не має наміру визнавати незалежність Південної Осетії і Абхазії.

Генеральна Асамблея ООН відкрилася 23 вересня в Нью-Йорку. Вона продовжиться 10 днів. Очікується, що участь в ній візьме низка глав держав, а також міністри фінансів більшості країн світу.

Асамблея ООН відкрилася у той час, коли світова кредитна криза досягла свого апогею. Тільки за минулий тиждень стало відомо, що збанкрутів великий інвестбанкLehmanBrothers, а страховик AIG отримав багатомільярдний кредит від держави. Крім того, влада США пообіцяла направити на допомогу фінансовим ринкам 700 мільярдів доларів, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Саркозі закликає відновити "регульований капіталізм"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі