середа, 29 жовтня 2008 10:08

Саркозі задумався над фінансуванням МВФ

Президент головуючої в ЄС Франції Ніколя Саркозі виступає за збільшення засобів для фінансування діяльності Міжнародного валютного фонду. Про це він заявив увечері 28 жовтня у Версалі після зустрічі з прем"єр-міністром Британії Гордоном Брауном.

"Думаю, що необхідно знайти шляхи і засоби для того, щоб МВФ мав більше грошей для підтримки певної кількості країн. Я думаю насамперед про країни, які розвиваються", - сказав Саркозі, повідомляє "УНІАН".

При цьому Президент Франції відзначив, що питання діяльності МВФ - це не просто питання фінансовою регулювання або перебудови капіталізму. "Це також питання загального світового керування", - сказав він.

Саркозі також відзначив, що роль МВФ обговорюватиметься під час неформального саміту ЄС, який відбудеться 7 листопада в Брюсселі. Головною темою цього саміту повинне стати обговорення проблем, викликаних фінансовою кризою, і шляхів їх подолання.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі задумався над фінансуванням МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі