середа, 08 жовтня 2008 15:52

Саркозі визнав факт вторгнення Грузії до Південної Осетії

Президент Франції Ніколя Саркозі визнав факт вторгнення Грузії до Південної Осетії, але вважає непропорційною відповідь Росії на дії Тбілісі.

"Я достатньо вірю в президента Медведєва, щоб говорити відкрито. Я вважаю, що реакція російських сил була непропорційна на вторгнення Грузії. Я говорю те, що рахую - так, було військове вторгнення Грузії, це була помилка", - сказав Саркозі конференції в Евіані.

"Грузинську кризу вбив ще один клин в довіру між Європою і Росією", - сказав президент Франції, якого цитує РІА "Новости".

При цьому, на його думку, конфронтація Росії і Європи була б божевіллям. За його словами, російський ринок зараз розширюється і є для Європи третім ринком.

"Європа ж для Росії є найбільшим торговим партнером і найбільшим інвестором - 80% інвестицій до Росії поступили з ЄС. 80% російських інвестицій за кордоном здійснюються в Євросоюзі, а тому конфронтація між нами була б божевіллям", - сказав Саркозі.

Він нагадав також, що в 2007 році Європа інвестувала до Росії в 10 разів більше, ніж до Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі визнав факт вторгнення Грузії до Південної Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі