понеділок, 03 березня 2008 09:15

Саркозі та Меркель обговорять проблеми двосторонніх відносин

Президент Франції Ніколя Саркозі та канцлер Німеччини Ангела Меркель на сьогоднішній зустрічі в Ганновері на півночі Німеччини обговорять проблеми двосторонніх відносин, в яких, за визнанням французького МЗС, існують певні "спірні моменти", передає ІТАР-ТАРС.

На думку французьких аналітиків, розбіжності стосуються підтримуваного Ніколя Саркозі проекту створення Середземноморського союзу, що "буде пріоритетом французького головування в Євросоюзі" з 1 липня цього року, а також ряду фінансових проблем.

Відзначимо: розроблений Саркозі проект Середземноморського союзу покликаний об"єднати країни півдня Європи та їхніх сусідів у Північній Африці та на Близькому Сході. Меркель побоюється, що нова організація може скласти конкуренцію Євросоюзу. Дотепер Берлін і Париж не змогли дійти спільної думки в цьому питанні, а Саркозі вже планує в липні 2008 року свого роду засновницький саміт Середземноморського союзу в Марселі.

Напруженість у відносинах сягла такого ступеня, що були перенесені терміни двох французько-німецьких самітів, хоча обидві сторони офіційно пояснювали це проблемами "робочого графіка", а не виниклими розбіжностями, відзначають французькі аналітики.

Йшлося про скасування зустрічі лідерів двох країн і переговорів міністрів фінансів.

Франція визнала наявність "полеміки" у відносинах із Німеччиною. Є ще питання, по яких слід внести роз"яснення, заявила напередодні в бесіді з журналістами офіційний представник МЗС Франції Паскаль Андреані.

У той же час вона підкреслила, що "французько-німецькі відносини залишаються наріжним каменем розвитку ЄС". Заяви про важливість добрих відносин із Францією висловила і німецька сторона, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Саркозі та Меркель обговорять проблеми двосторонніх відносин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі