пʼятниця, 25 квітня 2008 11:06

Саркозі розкритикував свою президентську діяльність

Саркозі розкритикував свою президентську діяльність
Президент Франції Ніколя Саркозі в ході вчорашнього 1,5-годинного інтерв"ю двом основним телеканалам країни визнав, що зробив ряд помилок за перший рік свого перебування на посту глави держави. В той же час він підкреслив, що всі намічені ним реформи необхідні для Франції.

"З тих пір, як я обраний президентом, ціна на барель нафти виросла в два рази, вибухнула іпотечна фінансова криза, курс євро злетів, вірніше долар впав дуже низько, піднялися ціни на інші природні ресурси, - відзначив Саркозі. - У зв"язку з цими всебічнимини потрясіннями просто необхідно зробити ряд реформ і змін".

Ніколя Саркозі також відповів на питання, які стосуються міжнародної політики, зокрема - відносин з Туреччиною. Він висловився проти вступу Туреччини в Eвросоюз, пояснивши це тим, що ця країна - неєвропейська:

"Особисто я - проти референдуму по Туреччині. Але якщо питання про вступ Туреччини в Eвросоюз встане на порядок денний в період мого президентства у Франції, то я призначу такий референдум".

Торкнувся Саркозі і питання Тибету. Він зізнався, що був шокований тим, що відбувається в Тибеті, і заявив, що не згоден з діями Пекіна:

"Необхідно надати великий ступінь автономії тибетській провінції в Китаї. Китайське керівництво має зробити такий жест, і, я сподіваюся, що в питанні про Тибеті воно займе таку ж прагматичну позицію, як свого часу по Гонконгу".

Саркозі також підкреслив, що хотів би, щоб про його діяльність судили за наслідками 5-річного періоду перебування на посту президента. Через рік після його обрання політику Саркозі підтримує лише чверть французів, повідомляє EuroNews.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі розкритикував свою президентську діяльність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі