неділя, 14 листопада 2010 17:59

Саркозі призначив прем'єром свого можливого суперника

Саркозі призначив прем'єром свого можливого суперника

Президент Франції Ніколя Саркозі призначив сьогодні премьер- міністром країни Франсуа Фійона. Про це йдеться в комюніке Єлісейського палацу.

Як відзначають політичні оглядачі, Фійон зберіг свій пост завдяки перш за все широкій підтримці як в правлячій партії Союз на підтримку народного руху, так і в країні в цілому. Його рейтинг значно вищий за президентський і, згідно з останнім опитуванням, кожен другий француз хотів би, щоб Фійон залишився на посту прем'єра.

Більш того, опитування передбачають йому кращі результати у разі висунення кандидатури на майбутніх в 2010 році президентських виборах. В очах громадської думки скромний і обачний Фійон є антиподом президента, схильного до розкоші і радикальних рішень. В той же час він довів високу компетентність на посту прем'єр-міністра у важкі для країни часи.

Склад нового уряду Франції буде оголошений також сьогодні. Серед ймовірних кандидатів на пост міністра оборони авторитетні джерела називають колишнього прем'єр-міністра Франції Алена Жюппе, а серед тих, хто залишить уряд - міністра закордонних справ, соціаліста Бернара Кушнера і міністра юстиції Мішель Альо-Марі.

Ніколя Саркозі оголосив про перестановки в кабінеті міністрів минулого літа. За його словами, вони необхідні, щоб зробити роботу уряду динамічнішою і ефективнішою в період перед майбутніми в 2012 році президентськими виборами.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Саркозі призначив прем'єром свого можливого суперника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі