понеділок, 09 липня 2007 08:57

Саркозі перервав традицію амністувати ув"язнених

Президент Франції Ніколя Саркозі порушив багаторічну традицію, відмовившись підписувати указ про помилування трьох тисяч ув"язнених в день взяття Бастилії, що відзначається 14 липня.

Масова амністія на 14 липня застосовувалася французькими лідерами для того, щоб полегшити ситуацію з перезаповненням в"язниць. В цілому французькі в"язниці вміщають 50 тисяч осіб, проте зараз там реально утримується 61 тисяча ув"язнених.

"З яких це пір право помилування застосовується як міра по управлінню в"язницями?", - відмітив Саркозі в інтерв"ю Journal du Dimanche.

За словами президента, він використовуватиме це своє право лише в особливих випадках. "Хтось стрибає в Сену і рятує трьох тонучих дітей. І раптом виявляється, що ця людина має кримінальне минуле. Ось тут президентське помилування може зіграти певну роль", - заявив Саркозі.

В адміністрації французьких в"язниць у свою чергу висловили стурбованість тим, що рішення нового президента може привести до незадоволеності серед ув"язнених, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі перервав традицію амністувати ув"язнених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі