вівторок, 13 листопада 2007 18:33

Саркозі каже, що при ньому Туреччина до Євросоюзу не вступить

Президент Франції Ніколя Саркозі закликав Євросоюз забезпечити самостійну оборону, щоб Європа була незалежною і мала політичний вплив.

Про це він сказав, виступаючи сьогодні перед депутатами Європарламенту в Страсбурзі.

"Як Європа може бути незалежною, як Європа може мати політичний вплив в світі, бути чинником миру і рівноваги, якщо вона самостійно не може забезпечити власну оборону?" - сказав Саркозі.

"Яке значення мають наші європейські зобов`язання, якщо кожний із нас не може докласти зусилля для власної оборони і для безпеки всіх?" - зазначив Президент Франції.

Саркозі також в чергове нагадав про своє негативне ставлення до вступу Туреччини в Євросоюз, повідомив глава соціалістів Європарламенту Мартін Шульц після виступу, що проходив за закритими дверима.

"Він сказав, що було б лицемірством обіцяти туркам, що вони зможуть вступити в Євросоюз, що при ньому вони не зможуть цього зробити, і що, на його думку, Туреччина не відноситься до Європи", - сказав парламентарій журналістам, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Саркозі каже, що при ньому Туреччина до Євросоюзу не вступить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі