пʼятниця, 07 грудня 2007 12:18

Саркозі і Меркель полюбовно домовились про один напрямок

Саркозі і Меркель полюбовно домовились про один напрямок
Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі знов підтвердили близькість своїх позицій і міцність франко-німецьких відносин в ході прес-конференції, яку лідери двох країн дали після робочої зустрічі в Єлисейському палаці. Днями Меркель розкритикувала ініціативу Саркозі по створенню геополітичного союзу середземноморських держав, відзначивши, що це підриває цілісність ЄС. Проте тепер, схоже, вдалося згладити суперечності:

"Поглиблювати співпрацю середземноморських держав потрібно, і ми підтримуємо зусилля Франції в даному напрямі, - сказала Меркель, - проте я вважаю, що потрібно привертати до цієї співпраці і інші європейські країни. Я дуже задоволена, що нам вдалося домовитися".

Ключову роль в новому союзі Саркозі відводив Франції та Алжиру. Меркель назвала ці плани "спробою створити альтернативу ЄС". А ось з питання іранської ядерної програми розбіжностей не було і немає:

"У мене така сама позиція, як і у мадам Меркель, її можна висловити двома словами: твердість і діалог", -сказал Саркозі.

Востаннє Меркель та Саркозі зустрічалися 12 листопада в Берліні в ході міжурядового семінару з проблеми інтеграції іммігрантів.

Однією з тем паризької зустрічі стала підготовка до головування Франції в ЄС в другій половині наступного року, повідомляє ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі і Меркель полюбовно домовились про один напрямок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі