неділя, 21 жовтня 2018 13:18

Сапери очистили 96% території Ічні

Сапери очистили 96% території Ічні
Сапери очистили населені пункти. Фото: АР

На території шостого арсеналу Міноборони України в Ічнянському районі Чернігівської області майже 96% ураженої зони очистили від вибухонебезпечних предметів.

Про це представник ДСНС Василь Сніцар розповів 20 жовтня, під час засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків вибухів на складах боєприпасів, повідомляє прес-служба Чернігівської ОДА.

"Всього забруднена боєприпасами територія становить 72395 га, в даний час очищено 69 282 га, або 95,7%. Повністю очищені населені пункти, піротехніки перейшли до очищення 5-кілометрової, а місцями і 3-кілометрової зони навколо складів", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матіос розказав нові подробиці про вибухи на арсеналі в Ічні

Від також зазначив, що за останніх два дні вибухи не зафіксовані.

У ніч на 9 жовтня почалися вибухи на 6-му арсеналі Міноборони в Чернігівській області, впродовж доби з 16-кілометрової зони було евакуйовано 12,5 тисячі осіб.

Силові відомства підозрюють диверсію на складах і припускають, що на арсеналі було закладено вибухівку.

16 жовтня Матіос заявив, що в момент початку вибухів на арсеналі №6 поблизу Ічні Чернігівської області в зоні покриття працював неідентифікований мобільний телефон, який могли використати для приведення вибухового пристрою в дію.

Зараз ви читаєте новину «Сапери очистили 96% території Ічні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі