середа, 24 жовтня 2007 18:12

Санлікарі Кременчука заборонили вживати водопровідну воду

В Кременчуці (Полтавська область) головний санітарний лікар міста Віктор Акімов заборонив вживати водопровідну воду для приготування їжі. Про це він повідомив журналістів на прес-конференції в середу.

За його словами, напередодні увечері якість водопровідної води почала різко погіршуватися, з"явився неприємний хлор-фенольний запах.

"Аналіз проб води показав, що замість допустимих по ГОСТу двох одиниць по запаху, вода, яка подавалася в крани кременчужан, мала п"ять одиниць. Люди масово стали дзвонити нам і питати, що відбувається і чи можна воду вживати. Мною підписана ухвала про заборону вживання водопровідної води в їжу", - сказав Акімов.

Акімов вважає, що причина погіршення стану води - в людському чиннику, оскільки працівники водоканалу після проведення ремонту водопроводу діаметром 1200 мм, не ретельно промили його.

"Ця вода із запахом була пущена на місто", - сказав Акімов.

"Контрольний аналіз води буде проведений завтра з ранку", - сказав В.Акимов, а поки порекомендував не вживати водопровідну воду в їжу.

СЕС має намір оштрафувати керівництво КП "Кременчуцький міськводоканал" за допущені порушення, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «Санлікарі Кременчука заборонили вживати водопровідну воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі