вівторок, 24 червня 2008 12:19

Samsung визнаний винним в найсерйознішій в історії Південної Кореї катастрофі

Окружний суд міста Теджон визнав компанію Samsung Heavy Industries винуватцем найсерйознішої в історії Південної Кореї екологічної катастрофи, повідомила сьогодні газета "Чосон ільбо".

7 грудня минулого року в результаті зіткнення буксируваного плавучого крана, що належав Samsung з китайським танкером "Хебей спірит" в околицях порту Теан на західному узбережжі в акваторію Жовтого моря вилилося 12547 кілолітров нафти.

51-річний капітан буксира Чхо засуджений до трьох років в"язниці і штрафу в 1039 доларів, його помічник Кім отримав рік ув"язнення.

Хоча компанія Samsung Heavy поки звільнилася відносно невеликим штрафом в сумі понад 30 млн доларів, її чекають величезні виплати по безлічі позовів, які подадуть рибаки і власники тисяч постраждалих від забруднення прибережних ферм з виробництва морепродуктів. З екіпажа китайського танкера звинувачення зняті, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Samsung визнаний винним в найсерйознішій в історії Південної Кореї катастрофі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі