вівторок, 04 листопада 2008 11:19

Самоучка створив літак з підручних матеріалів (ФОТО)

Співробітник однієї з китайських телекомунікаційних компаній Пен Цун (PengCong) провів успішні випробування літака, який він побудував з підручних матеріалів, повідомляє Ananova. Розмах крил саморобного одномоторного апарату складає 9,75 метра, а довжина фюзеляжу - 5,48 метра.

Під час випробувань літак Цуна зумів піднятися на висоту 320 метрів, проте, за словами конструктора, розрахункова максимальна висота машини складає 3,5 тисяч метрів. Цун заявив, що можливо буде використовувати літак для перевезення вантажів.

За словами Цуна, він побудував літак, грунтуючись на інформації, почерпнутій з книг і інтернету. Крім того, він відвідував льотні школи в декількох містах Китаю, де вивчав конструкції невеликих літаків. За оцінкою китайського самоучки, створення літака обійшлося йому в 21,5 тисяч доларів.

Зупинятися на досягнутому Цун не має наміру. Найближчим часом він планує знайти декілька добровольців для створення вертольота.

Зараз ви читаєте новину «Самоучка створив літак з підручних матеріалів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі