вівторок, 24 березня 2020 07:29

Самоізоляцію українців перевірятимуть за допомогою мобільних операторів

Самоізоляцію українців перевірятимуть за допомогою мобільних операторів
В Україні правоохоронці можуть почати перевіряти дотримання правил карантину за допомогою мобільних операторів. Фото: 05453.com.ua

В Україні правоохоронці можуть почати перевіряти дотримання правил карантину за допомогою мобільних операторів.

Такі програми уже діють у Польщі, Ізраїлі та Південній Кореї. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, повідомляють "Факти" на ICTV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус вперше зафіксували у медпрацівників: назвали область

"Десятки тисяч дільничних і патрульних поліцейських приступають до масового вибіркового контролю умов дотримання карантину. Від цього без перебільшення залежить майбутнє боротьби з пандемією коронавірусу. Не виключаю, що цих заходів буде недостатньо і за прикладом Південної Кореї, Ізраїлю та Польщі державі доведеться звернутися до мобільних операторів і банків, щоб здійснювати контроль за умовами карантину через моніторинг мобільних мереж", - сказав Геращенко.

24 березня поліція почала отримувати в автоматизованому порядку інформацію від прикордонників щодо українців, які підписали особисті зобов'язання про 14-денний карантин шляхом самоізоляції.

Станом на 23 березня в Україні були зафіксовані 73 випадки зараження коронавірусом. Упродовж дня надійшла інформація про 10 нових випадків зараження. Але її перевіряли. Оновлені дані мають повідомити найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Самоізоляцію українців перевірятимуть за допомогою мобільних операторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі