понеділок, 17 вересня 2007 15:58

Сайт Леха Качинського в Google був прив"язаний до слова "пеніс"

Польському програмістові може загрожувати до трьох років в"язниці за те, що він "прив"язав" слово "пеніс" до сайту президента Польщі, пише сьогодні, 17 вересня, Daily Telegraph.

Якийсь Марек В., 23-річний поляк, розробив програму, яка забезпечує, щоб при введенні в пошукач Google слова kutas (вульгарне польське позначення відомої частини тіла) першою в результатах пошуку з"являється офіційна сторінка польського президента Леха Качинського.

Подібні комп"ютерні програми внесли свій внесок до феномена Гуглбомбінга (анг. Google bombing - артефакт пошукової системи, коли певний запит приводить до видачі абсурдного або провокаційного результату.): часто-густо при запитах з використанням непристойної лексики пошукова система видає сайти політиків і компаній.

Програміста звинуватили в образі честі президента. "Це не питання свободи слова, - заявив Анджей Холдис, регіональний прокурор міста Цешин на півдні країни. - Якщо хтось використовує непристойне слово для дискредитації глави держави, це однозначно є образою, складовим порушення закону". Inopressa.ru.

Зараз ви читаєте новину «Сайт Леха Качинського в Google був прив"язаний до слова "пеніс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі