середа, 28 березня 2007 13:00

Сайт із назвою з 63-х букв зареєстрував житель Бірмінгема

Сайт, присвячений частині одного уельського села, потрапив у список найдовших інтернет-адрес Європи. Житель Бірмінгема зареєстрував адресу з 63 символів для села Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch із графства Англсі. Причому адреса насправді відноситься до верхньої частини уельського села. У назві власник сайту використовував максимально допустиму кількість знаків, і його визнали найдовшим інтернет-ім"ям в світі.

Кейт Вуд зареєстрував доменне ім"я в EURid - групі, яка займається новим європейським доменом .eu.

Щоб звільнити користувачів від незручностей повної адреси також зареєстрували альтернативну адресу llanfair.wales.com.

- Ми зареєстрували село як доменне ім"я, щоб довести, що назва домашньої сторінки не обов"язково повинна бути короткою і не обов"язково це повинно бути вигадане ім"я, - говорить Еріл Робертс, що займається підтримкою сайту.

Минулого року ще 6 чоловік зареєстрували Інтернет-адреси з максимально допустимою кількістю символів. Один німецький користувач зареєстрував www.thisisthelongesteuropeandomainnameallovertheworldandnowitismine.eu (www.ценайдовшеєвропейськедоменнеім"яувсьомусвітіітепервономоє.eu).

За даними EURid, з моменту створення компанії в квітні минулого року зареєстрували майже 2,5 млн. адрес з доменом .eu, передає РБК.

Зараз ви читаєте новину «Сайт із назвою з 63-х букв зареєстрував житель Бірмінгема». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі