вівторок, 17 червня 2008 08:51

Шахта Засядька знову запрацювала

Держгірпромнагляд дозволив відновити видобуток вугілля на донецькій шахті ім. Засядька.

Про це повідомив у понеділок керівник інформаційного центру Держгірпромнагляду Андріан Галач.

За його словами, після добової зупинки (на шахті не працювали чотири робочі зміни) видобуток вугілля в 18-й східній лаві орендного підприємства "Шахта ім. Засядька" відновлений.

"Ми зупиняли видобуток не тому, що вони не виконали 6 з 15 пунктів рішення Урядової комісії (Рішення Урядової комісії, яка розслідувала причини аварії в листопаді і грудні 2007 року), а тому що за технікою безпеки на той момент треба було зупинити", - підкреслив Галач.

Він уточнив, що на шахті усунули "дві основні позиції, які непокоїли Держгірпромнагляд".

"Перша - вентиляційний штрек 18-ї східної лави, який був затиснутий, вони переглянули і погодили із службами рятувальників план ліквідації можливої аварії, переробили реверсне провітрювання, яке відводить струмінь у випадку, якщо виникає аварійна ситуація по іншому напрямку", - пояснив Галач.

"Друге - вони відразу, тільки ми заборонили спуск людей, організували навчання гірників правил користування саморятівниками", - додав він.

Галач констатував, що за добу на шахті вдалося навчити правилам користування саморятівниками 1300 осіб.

Водночас, керівник інформаційного центру Держгірпромнагляду визнав, що "питання, звісно, до шахти ім. Засядька ще залишаються".

Галач також повідомив, що у вівторок МВС і СБУ поінформують Кабмін про результати перевірки факту погроз народного депутата Юхима Звягільського щодо фізичної розправи з начальником Донецького гірничого округу Держпромнагляду Юрієм Скрипником.

Він наголосив, що правоохоронці можуть застосувати всі заходи для безумовного дотримання законодавства.

Як повідомлялося, Держгірпромнагляд 14 червня заборонив видобуток вугілля на шахті ім.Засядька в Донецьку через грубі порушення правил безпеки, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Шахта Засядька знову запрацювала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі