понеділок, 25 жовтня 2021 15:51

Шахраї створили фейкову "Дію" - Мінцифри відреагувало

Шахраї створили фейковий застосунок "Дія" для продажу підробних Covid-сертифікатів та інших електронних документів.

За це передбачена кримінальна відповідальність, а документи не є дійсними, нагадав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

"Умільці для Android зробили копію програми в дизайн-стилі "Дії", яка встановлюється за посиланням не з Google Play. Звичайно ж, документи не валідуються через QR. Для тих, хто купує подібні "сервіси": будьте обережні, можна потрапити під статтю "підробка документів", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні оновили правила перетину кордону

Автор: t.me/zedigital
 

Файл для встановлення програми надсилають у форматі apk за гроші. У застосунку можна самостійно редагувати дані й отримати різні документи, зокрема паспорт або сертифікат вакцинації.

Федоров доручив команді розробити новий електронний документ - "паспорт ув'язненого".

"Прототип уже під'їхав", - додав міністр.

Автор: t.me/zedigital
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штрафи за проїзд без Covid-сертифіката платитимуть пасажири

Відтепер під час перетину державного кордону невакцинованим потрібно на 72 год. установити застосунок "Вдома". Необхідності проходити контроль на підставі даних геолокації та розпізнавання обличчя більше не буде. Застосунок діятиме, доки людина не зробить ПЛР-тест чи тест на антиген.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї створили фейкову "Дію" - Мінцифри відреагувало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі